Óm het jaar organiseert Sanders wijnkopers het wijnfeest van Nederland: "De Paulee van Leiden", tijdens de viering van Leidens Ontzet, het grootste volksfeest van Nederland boven de grote rivieren. De Paulee van Leiden is een ongekend feest! Lachend en zingend aan lange tafels onder het genot
van 's werelds mooiste wijnen en optimaal samengaand met Leiden's culinaire trots: "hutspot"

Wij vieren dan op feestelijke wijze het feit dat er op 3 oktober 1574 een eind kwam aan de Spaanse belegering van onze stad. De gehele stad geurt naar hutspot en de op één na grootste kermis van Nederland, optocht, straattheater, vlootschouw en heel veel muziek zorgen voor duizenden gezellige mensen en een unieke sfeer op straat.

Wij raden u dan ook aan voor of na de Paulee, nog even wat sfeer op te snuiven in de stad en wat gezellige kroegen aan te doen, waar u onder het genot van een pilsje (of iets anders) kunt meedeinen en -zingen met de “Leidse glibbers”

Natuurlijk zorgen we voor voldoende wijn maar we rekenen er op dat u zelf óók een fles meeneemt naar Leiden. De essentie van een paulee is namelijk het feit dat eenieder een bijzondere, schaarse, aparte, vreemde of gewoon lekkere fles meeneemt en die met zijn/haar tafelgenoten deelt.

Tot de Paulee!

Ron, Eric-Paul en Thierry 

 
 
 
 
 
 
2018 © DE PAULEE VAN LEIDEN IS EEN EVENEMENT VAN SANDERS WIJNKOPERS